Značajna pomoć za rješavanje problema višečlanih porodica

Srna
Značajna pomoć za rješavanje problema višečlanih porodica

BANjALUKA - Mjesečna pomoć od 750 KM značiće mnogo, posebno za višečlane porodice koje se suočavaju sa mnogobrojnim problemima, a možda će spriječiti odlazak mladih iz Srpske, smatra majka četvoro djece Aleksandra Krndija /40/ iz Banjaluke.

Majka jedne djevojčice i tri dječaka u izjavi za Srnu pozdravlja najavu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će svaki mjesec porodice sa četvoro i više djece sa nezaposlenim roditeljem dobijati novčanu pomoć od 750 KM.

"Pozitivno gledam na ovu najavu, svaka država u Evropi čak i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić daje majkama pomoć", rekla je Krndija.

Ona je istakla da je ova inicijativa pozitivna odluka, ali da se treba sprovesti trajno, da sve žene budu nekako podstaknute.

"Ako sam rodila četvoro, petoro djece, a ne radim, ja sam toj državi dala puno, sebi sam prvo rodila djecu, ali će sutra ta država imati interesa ako rade u toj državi i žive u njoj", rekla je Krndija.

Ona smatra da ova inicijativa ide u smjeru zaštite prvo te djece koja žive sa majkom koja je nezaposlena.

"Imam blizance, dječake od četiri godine i sina i kćerku koji idu u školu imaju devet i deset godina, treba ih obući, nahraniti, odškolovati. Realno trebala bi država da stane na stranu majki koje su rodile četvoro i više djece", rekla je Krndija.

Ona kaže da bi značilo mnogo kada bi se za majke četvoro i više djece obezbijedila penzija kao trajno rješenje.

Krndija je nezaposlena, dok je suprug /47/ na bolovanju zbog oboljenja kičme, a radi kao vozač.

Mjesečna pomoć od 750 KM odnosi se na sve porodice u Srpskoj koje imaju četvoro i više djece, a čiji je jedan roditelj nezaposlen. To je dogovor srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana