Zimzograd: Zimska čarolija mami mališane

Danijela Stokanić
Zimzograd: Zimska čarolija mami mališane

Banjaluka - Sjaj novogodišnje čarolije namamio je juče mnoštvo mališana, koji su sa svojim roditeljima, bakama i djedovima posjetili "Zimzograd" na Trgu Krajine.

Manifestacija je otvorena u subotu uveče spektakularnim spuštanjem Djeda Mraza na sajli sa robne kuće "Boska" i paljenjem svjećica na velikoj jelki. Na 40 štandova posjetiocima su ponuđeni specijaliteti tradicionalne kuhinje, uz neizbježne tople napitke.

- Pozivam sve posjetioce da praznike provedu u magiji turističke ponude grada. Ova manifestacija ima turistički, privredni, zabavni i kulturni karakter. Za razliku od lani, ove godine je i bolja organizacija, uz bogatiji sadržaj - rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović, prilikom otvaranja manifestacije.

Dodao je da su građani, kao i mnogi turisti prošle godine, izuzetno dobro prihvatili "Zimzograd", što su potvrdile poruke koje su svakodnevno stizale na sajt grada.

- Ponuda je bila veoma dobra, a posjeta izuzetna. I ove godine postoji interesovanje domaćih privrednika od Hercegovine do prijedorske regije - istakao je Gavranović.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin je kazao da "Zimzograd" mnogo znači gradu, jer je ovo period kada dođe najviše turista.

- Siguran sam da će ovo biti dodatni stimulans da turisti dođu u Banjaluku i da uživaju u sadržaju "Zimzograda" - istakao je Barašin.

Portparol kompanije "m:tel" Milica Stojaković je rekla da je ovo prilika da najmlađi posjetioci uživaju u "zimskoj kugli", u kojoj će boraviti Djeda Mraz, te da je "m:tel" obezbijedio poklone za posjetioce manifestacije.

"Zimzograd" su organizovali Turistička organizacija Banjaluka i Agencija "Mint", uz podršku kompanije "m:tel", koja je generalni sponzor manifestacije.

Desetogodišnja Nataša P.  je kazala da je sa nestrpljenjem čekala da se otvori i ovogodišnji "Zimzograd", jer se sa drugarima prošle godine veoma dobro provodila.

- Najviše me je oduševio Djeda Mraz koji se spuštao sa krova. Na trenutak sam se uplašila da će mu se nešto desiti pa neću uspjeti da se sa njim slikam u snježnoj kugli - rekla je Nataša i dodala da joj je posebno drago da će ove godine imati i klizalište.

"Zimzograd" će biti otvoren do 6. januara 2015. godine.

Vino

Banjalučanka Dajana Knežević je rekla da je "Zimzograd" i ove godine ispunio njena očekivanja.

- Napokon je i naš grad dobio ovakvo nešto - rekla je Kneževićeva i kroz šalu dodala da joj se najviše svidjelo kuvano vino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana