Zimska idila očarala stotine mališana

Aleksandar Stojanović
Zimska idila očarala stotine mališana

BANjALUKA - Osmijesi, graja i dobro raspoloženje najmlađih sugrađana u subotu uveče obasjali su prostorije Dječijeg pozorišta RS, čime je svečano otvorena zimska idila “Snješkovo”.

Stotine nestrpljivih mališana dočekali su Djeda Mraz, Sveti Nikola, čarobnjak Merlin i Snješko Bijelić koji su im otvorili vrata prostora ukrašenog motivima zime, stotinama lampica i ukrasa koji će u narednih 15 dana Dječije pozorište pretvoriti u najljepšu zimsku priču u gradu.

Na otvaranju “Snješkova”, kao i prethodnih godina, za dobru zabavu mališana pobrinuo se dječiji hor “Vrapčići”, a posebno oduševljenje djevojčica i dječaka izazvao je Djeda Mraz koji im je dijelio slatkiše i knjige.

Organizatori događaja poručili su da narednih dana mališani mogu, od 11 do 20 časova, očekivati bogat program.

A- Svake godine “Snješkovo” posjeti oko 10.000 mališana, a nadamo se da će isti slučaj biti i ovaj put. Najvažnije je da svako dijete uživa i doživi zimsku čaroliju na najljepši način - kazali su organizatori.

Ozarena lica i oduševljenje najmlađih sugrađana najbolji su dokaz da je “Snješkovo” još jednom uspjelo da napravi čaroliju koja je postala prepoznatljiva u gradu, ali i regionu.

Oduševljenje nisu krila ni djeca, ali ni roditelji, bake i deke koji su zajedno sa mališanima prisustvovali svečanom otvaranju.

- Prostor je zaista predivno uređen, a program je fantastičan i naša djeca uživaju, a to je dokaz da je projekat uspio - kazala je majka dvoje mališana Marina S.

Dječak koji se predstavio kao Đorđe kazao je da je presrećan što je imao priliku da se druži sa Djeda Mrazom i Svetim Nikolom.

- Od Djeda Mraza sam dobio slatkiš, a od Svetog Nikole knjigu. Veoma sam srećan što sam se zajedno sa svojim drugarima družio i sa čarobnjakom Merlinom, Snješkom Bijelićem i Mašom - kazao je Đorđe.

Tradicionalna manifestacija “Snješkovo” zadržaće se u gradu na Vrbasu do 30. decembra, a mališane svakodnevno očekuju brojni događaji i radionice.

Kao i prethodnih godina, ulaz je besplatan, a o programu svi zainteresovani mogu da se raspitaju na zvaničnim internet stranicama ili u prostorijama “Snješkova”.

 

Sutra u “Snješkovu” 


Treći dan u gradskoj zimskoj čaroliji, kao i prethodni, počeće u 11 časova manifestacijom “S kao Snješko, S kao slatkiš”, a od 13 časova predviđeno je oslikavanje lica najmlađih.

- Od 18 časova mališani će moći da nam se pridruže u umjetničkoj radionici “Čarobne teglice” sa Majom Dodig. Dobra zabava i učenje novih vještina su zagarantovani - kazali su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana