Zimska idila na Manjači, svi putevi prohodni

M. V.
Zimska idila na Manjači, svi putevi prohodni

BANjALUKA - Pravoj zimskoj idili na Manjači, koju od sinoć krasi bijeli pokrivač, najviše se raduju djeca, koja su ovu nedjelju iskoristila da uživaju u sankanju i skijanju.

Ovo je zima koju bi poželio svaki domaćin na Manjači, jer snijeg i sniježni nanosi nisu predstavljali veće probleme mještanima, a putevi su stalno bili očišćeni.

Priča ovo za "Glas Srpske“ predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stričići Rade Božić dodavši da njih snijeg ne može iznenaditi u februaru, jer zna da ga bude čak i u aprilu.

 -  Danas je prelijep dan, snijeg pada,  a nije ni hladno. Sada ima negdje oko 20 centimentara snijega, kategorisani putevi su već čisti, nekategorisani se već čiste. Nadamo se da su ovo posljednji trzaji zime, ali kod nas se na velikim nadmorskim visinama nikad ne zna. Ovdje je prava idila, uživaju sve generacije – rekao  je Božić.

Gorštaci u ovom kraju navikli su na jake zime, a posljednjih godina bile su nešto blaže, što je išlo na ruku, posebno što je to kraj u kome se većina ljudi bavi stočarstvom.   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana