“Zimska banjalučka transverzala 2020” u nedjelju: Pješke od podnožja Banj brda do Šibova

I. B.
“Zimska banjalučka transverzala 2020” u nedjelju: Pješke od podnožja Banj brda do Šibova

Banjaluka - Planinarsko društvo “Kozara” organizuje tradicionalnu planinarsku akciju “Zimska banjalučka transverzala 2020”, koja će se održati u nedjelju sa početkom u devet časova.

Prvi čovjek ove smotre Jugoslav Vuković kazao je da je riječ o manifestaciji koja se održava već osam godina i koja okuplja veliki broj planinara, ljubitelja prirode, avanturističkih sportova i rekreativaca.

- Planirano je da krenemo od fabrike obuće “Bema”, preko Rajnerovog vrela i Trešnjika do spomenika na Banj brdu. Potom ćemo se spuštati do Srpskih toplica, te preći rijeku Vrbas kako bismo došli u kanjon Suturlije. Krajnji cilj nam je dolazak u Planinarski dom “Šibovi”, gdje ćemo se odmoriti i ugrijati uz tople napitke - rekao je Vuković.

Dodao je da je staza srednje zahtjevna, te da zavisno od vremenskih uslova ova manifestacija okuplja od 150 do 250 učesnika.

- Glavni cilj planinarenja je želja da se probudi svijest ljudi o važnosti zdravog načina života, ali i da se ukaže na blagodeti koje priroda pruža čovjeku. Želimo da nam se pridruži što više sugrađana, a oko 17 časova je planiran kraj našeg druženja - kazao je Vuković.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana