Zenica: Maloljetnik nožem izbo mladića

Sanja Amidžić
Zenica: Maloljetnik nožem izbo mladića

Zenica - Maloljetni H. A. (17) iz Zenice uhapšen je zbog sumnje da je nožem ubo u stomak sugrađanina Benarisa Halilovića (21) i teško ga povrijedio tokom tuče u toaletu tržnog centra "Džananović" u Zenici.

Krvavi obračun dogodio se u četvrtak u 17.15 časova.

Maloljetnom H. A. u tuči je lakše povrijeđena ruka i on je nakon ukazane ljekarske pomoći sproveden u zeničku policiju radi kriminalističke obrade.

Povrijeđeni Halilović je zadržan na liječenju u bolnici.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi rekli su da B. H. ima ubodnu ranu na stomaku, posjekotine podlaktice i butine na području slabine.

- Pacijent je nakon ukazane ljekarske pomoći smješten u hirurško odjeljenje radi daljeg liječenja. Njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno - kazali su u zeničkoj bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama, do obračuna je došlo nakon kraće svaće dvojice mladića u toaletu koji se nalazi u prizemlju pomenutog šoping centra. Tokom tuče sumnja se da su obojica učesnika imali noževe. Zašto je došlo do okršaja i šta se tu zaista dogodilo, biće poznato nakon policijske istrage.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona rekli su da je policija nakon uviđaja nastavila istragu na rasvjetljavanju ovog slučaja.

- Više informacija biće poznato naredne sedmice - kazali su u ovom MUP-u.

Da su se slični napadi dešavali i ranije u Zenici govori podatak da je lani u ovom periodu nožem napadnut E. M. (21) iz Zenice. Njega je tada nepoznata osoba presrela u ulici Muhameda Seida Serdarevića i zatvorenom čakijom posjekla ga po glavi, nakon čega je pobjegao. Na sreću, mladić je tada samo lakše povrijeđen.

Pucnjave

Da je Zenica postala jedan od gradova gdje se dešavaju otvoreni obračuni na ulici i javnim mjestima govori podatak da je prije nekoliko dana Beris Đerahović uhapšen nakon što je hicem iz pištolja u nogu ranio sugrađanina Adnana Kasapovića (25) u zeničkom naselju Blatuša. Zbog čega je Đerahović pucao u komšiju još nije utvrđeno. Samo petnaestak dana ranije ispred noćnog bara "Istanbul" ranjen je Arnel I.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana