Zbrinuli 400 beskućnika

V. P.
Zbrinuli 400 beskućnika

Banjaluka - U prihvatnoj stanici za beskućnike, koja radi u okviru Socijalno-gerijatrijskog centra, od osnivanja 2005. godine do danas utočište je pronašlo više od 400 osoba.

Glavna medicinska sestra u Prihvatnoj stanici Nada Jukić je rekla da trenutno kod njih borave dvije osobe i da se najveći priliv, kao i svake godine, očekuje sa prvim jačim minusima.

- Ovo mjesto beskućnicima znači život i u svakom trenutku smo spremni da im pružimo svu neophodnu pomoć pa tako i ove zime. Iz godine u godinu je primjetno sve više beskućnika koji traže našu pomoć - istakla je Jukićeva. Dodala je da mogu smjestiti najviše deset beskućnika, koji, po pravilima, tu mogu boraviti najduže pet dana.

Iako je boravak vremenski ograničen, Jukićeva je rekla da ipak tolerišu ako njihovi korisnici žele da produže svoj boravak.

- Zna se desiti kada su niske temperature da se traži ležaj više i tada izlazimo u susret i ubacujemo dodatne. Nikoga ne vraćamo na ulicu. Oni kod nas dobijaju smještaj, ishranu, zdravstvenu zaštitu, usluge socijalnog rada i vešeraja - zaključila je Jukićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana