Zbog zmija intervenisali 200 puta

J. P.
Zbog zmija intervenisali 200 puta

Banjaluka - Operativni timovi preduzeća "Eko-bel" na poziv građana intervenisali su u toku ljeta oko 200 puta i uklanjali zmije iz dvorišta i kuća.

- U većini slučajeva nije se radilo o zmijama otrovnicama. Uglavnom su to bile bjelouške i vodene zmije koje smo zaticali uz vodotoke, ali one nisu otrovne. Ipak, bio je i manji broj šarki, koje su otrovne - rekao je direktor preduzeća "Eko-bel" Vladimir Šušnjar. Iz ovog preduzeća kažu da je mali broj ovih poziva stigao i od komunalnih inspektora.

Šušnjar je istakao da su najviše poziva zaprimili iz prigradskih naselja, dok je bilo i onih iz užeg centra grada.

- Zvali su nas i iz naselja Dolac, Pobrđe, Lauš, Paprikovac i Petrićevac - kazao je Šušnjar.

Dodaje da i dalje primaju pozive građana, iako znatno manje, i savjetuje građanima da redovno kose travu i uređuju dvorišta.

- Građani bi nas sigurno češće zvali, da sami ne moraju da plate uklanjanje zmija ili preventivne mjere zaštite od zmija. Ranije je grad plaćao ove usluge, pa smo imali znatno više posla, sada se većina građana sama odluči da ukloni zmiju iz kuće ili dvorišta, a mnogi zbog neurednosti svojih dvorišta prizivaju ove gmizavce - rekao je Šušnjar.

Iz Gradske uprave su rekli da zbog nedostatka sredstava grad nije u mogućnosti da finansira uklanjanje zmija, kao što je to rađeno prethodnih godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana