Završnica Lige takmičenja osnovnih i srednjih škola: U pet sportova snage odmjerava 99 ekipa

J. T.
Završnica Lige takmičenja osnovnih i srednjih škola: U pet sportova snage odmjerava 99 ekipa

BANjALUKA - Grad u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske, školama i profesorima organizuje Ligu takmičenja osnovnih i srednjih škola u košarci, odbojci, malom fudbalu, rukometu i šahu.

- Ovo takmičenje je jedno od najmasovnijih takmičenja školskog sporta u Srpskoj i BiH, koje se organizuje od decembra do marta. Do pandemije u njemu je učestvovalo oko 140 školskih ekipa te se u prosjeku se igralo oko 450 utakmica - kazali su iz Gradske uprave.

Ove školske godine u Liga takmičenjima učestvuje 99 ekipa.

Završnicu po grupama obišla je i savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić-Banjac, koja je istakla da će grad u svojim mogućnostima uvijek podržati razvoj školskog sporta.

- U razgovoru sa profesorima fizičkog vaspitanja i sporta najavili smo organizaciju eksperimentalnog školskog takmičenja u plivanju i vaterpolu, kao nastavak popularizacije školskog sporta u Banjaluci. U narednim danima koordinatori Lige takmičenja i banjalučke regije će školama i profesorima dati više informacija oko same organizacije ovog takmičenja - rekla je Savić-Banjac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana