Završetak izgradnje sportske dvorane i terena na Laušu do kraja avgusta

Sara Bojanić
Završetak izgradnje sportske dvorane i terena na Laušu do kraja avgusta

BANjALUKA - Učenici OŠ “Sveti Sava”, klubovi i stanovnici Lauša s nestrpljenjem iščekuju završetak izgradnje sportske dvorane i vanjskog igrališta u tom naselju, a kamioni i bageri su svakodnevno na terenu, da bi taj posao bio gotov do kraja avgusta.

Učenicima bi od naredne školske godine trebalo da budu na raspolaganju dvorana, kao i teren, koje će koristiti i sportski klubovi za treninge.

U Gradskoj upravi kažu da je ugovorom planirana izgradnja sale i novi teren sa tribinama, ali i obnova dijela sale koja će biti u funkciji novoprojektovane dvorane.

- U toku su mašinski i zanatski radovi na dijelu postojećeg objekta koji će biti u funkciji sportske sale, kao i nabavka materijala i izrada krovnih nosača - kazali su iz nadležnog odjeljenja za komunalne poslove.

Planiranom dinamikom radovi teku i na vanjskom igralištu gdje je izgrađen veći dio tribina.

- Za izgradnju ovih objekata korišćeni su najsavremeniji materijali, koji će zadovoljiti uslove energetske efikasnosti predviđenih za ovakvu vrstu objekata - naveli su iz nadležnog odjeljenja.

Prvobitan plan za završetak radova bio je predviđen za kraj prošle godine, a u Gradskoj upravi kažu da su se susreli sa velikim izazovom koji se tiče krova sportske dvorane pa je zbog nepredviđenih poteškoća došlo do prolongiranja roka završetka radova.

- Zbog izmjene projekta u dijelu glavnog krovnog nosača pristupili smo izmjeni projektne dokumentacije, koja je zahtijevala i izmjenu građevinske dozvole pa je novi rok za završetak posla 26. avgust - naveli su iz odjeljenja komunalnih poslova.

Učenici i omladina s nestrpljenjem iščekuju novi prostor koji će omogućiti bolje uslove za nastavne aktivnosti i treninge.

Majka učenice koja pohađa OŠ “Sveti Sava” Mira Bašić rekla je da je izgradnja novih sportskih objekata od velikog značaja za đake ove škole, a kako ističe, i mnogi stanovnici se nadaju da će slobodno vrijeme moći da provode u rekreaciji na terenu.

- Dugo smo čekali da počne renoviranje školske sale. Djeci je to veoma značajno, a i mnogi talentovani sportisti dobiće odlične uslove za treniranje - rekla je Bašićeva.

Novi projekti

S ciljem stvaranja boljih uslova za život stanovnika Lauša planirana su i druga ulaganja u infrastrukturne projekte, čija ukupna vrijednost prelazi 3,5 miliona maraka. Riječ je o izgradnji kanalizacije, sekundarne vodovodne mreže te sanacije ulica - saopštili su iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana