Završena saobraćajnica između Petrićevca i Motika: Novim asfaltom olakšan put do kuće

J. Sa.
Završena saobraćajnica između Petrićevca i Motika: Novim asfaltom olakšan put do kuće

BANjALUKA - Rekonstrukcija ulice kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, na koju su mještani mjesnih zajednica Petrićevac i Motike čekali godinama, uspješno je okončana.

Tako je stanovništvu put do kuća mnogo lakši i ugodniji. Investicija kojom su rupe, trošan put i most postali prošlost bila je vrijedna oko tri miliona KM, a obuhvatila je izgradnju nove moderne saobraćajnice u dužini od kilometar, izgradnju mosta, trotoara, oborinske i fekalne kanalizacije, rekonstrukciju vodovoda, izradu autobuskih stajališta.

- Novi put i most od Petrićevca ka Motikama značajno će poboljšati kvalitet i bezbjednost saobraćaja, a samim tim i kvalitet života mještana, naveli su iz Gradske uprave i dodali da je to bila jedna od zahtjevnijih dionica u gradu.

Predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Petrićevac Pavle Knežević zahvalio je gradu u ime svih građana naselja Petrićevac što je prepoznao ovaj put prema Motikama kao jedan od najvećih prioriteta u naselju.

- Prije godinu dana nije se moglo proći ovim putem, a danas imamo ulicu koja izgleda svjetski. Nastavak izgradnje puta koji je najavljen mnogo znači - kazao je Knežević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana