Završena izgradnja mosta u Dervišima VIDEO

G.S.
Završena izgradnja mosta u Dervišima VIDEO

BANjALUKA - ​Na zadovoljstvo mnogobrojnih mještana, završena je izgradnja mosta preko rijeke Široke u Dervišima.

Mještane je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima, koji je poručio kako je izgradnja ovog mosta bila jedan od prioriteta građana ovog dijela grada, te da je sada, nakon dugo vremena omogućena kvalitetnija saobraćajna komunikaciju u tom dijelu Banjaluke.

"Lijepo nedjeljno popodne da poručimo mještanima  da smo radove na mostu u Dervišima završili. Jedan važan most, još jedanu nizu mostova koje smo završili – uz most u Motikama, mišinom Hanu, most u Česmi koji je preko 50 odsto završen, a sada evo i most u Dervišima koji će mnogo značiti za Banju Luku i ovaj dio grada. Prijašnji most je bio usko grlo, sa dvije trake, bez trotoara i kao takav nije bio bezbijedan. Bilo je važno da se odlučimo na ovaj korak, uložili smo preko pola miliona KM", kazao je gradonačelnik.

Poručio je kako su izgrađene i nove biciklističke staze koje su važne.

"Nema puta ni mosta koji ćemo graditi, a da nema za biciklističke staze. Važno je da idemo za trendovima, tu su alternativi sadržaji prevoza i javni prevoz koji usavršavamo. Dobićemo i električne bicikle, koji će biti važni uz električne trotinete. Čestitam mjšetanima Derviša i hvala im na ovom dočeku za tri godine mandata. Uradili smo mnogo važnog posla, aovaj most je jedan značajan poklon koji dajemo našim građanima da koriste" kazao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana