Završen “Kreativni avgust”: Muzičari spustili zavjesu na smotru

A. T.
Završen “Kreativni avgust”: Muzičari spustili zavjesu na smotru

BANjALUKA - Bogat program “Kreativnog avgusta” završen je juče u Domu omladine nastupima majstora na udaraljkama, plesača brejkdensa i modernog baleta, svirača gitare, glumaca, kao i performansima di-džej umjetnika.

Kazali su ovo iz Omladinskog centra “Zdravo da ste”, koji je bio organizator smotre. Dodali su da su upriličili izložbu rukotvorina koje su kreativci stvarali tokom cijelog avgusta iz slikarstva i fotografije.

- Četiri internacionalna benda su prethodnih dana kroz našu smotru stvarali muziku u Banjaluci - istakli su iz Centra.

Kazali su da su organizovali radionice edukativnog i zabavnog sadržaja na otvorenom iz oblasti umjetnosti, sporta, muzike i glume.

Podsjetili su da su kroz ovu tradicionalnu manifestaciju mladi imali priliku da nauče šta je to 3D modeling, da pogledaju film “Nje the ponjer” putem solarnog kina, da razgovaraju o problemima koji ih muče, oslikavaju babuške, izrađuju nakit, pjevaju, sviraju i još mnogo toga.

- Mislili smo i na najmlađe, te smo organizovali aktivnost “Bolnica za bubamare”, čiji je cilj bio da djeca predškolskog uzrasta liječe “bolesne igračke” kako bi im se smanjio strah od bijelog mantila - zaključili su iz Centra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana