Zasađen prvi divlji kesten u novom „parkiću“

M. V.
Zasađen prvi divlji kesten u novom „parkiću“

Banjaluka - Prva sadnica divljeg kestena u novom drvoredu rekonstruisane pješačke zone ulice Bana Milosavljevića, popularnom „parkiću“ zasađena je u petak.

Ovim simboličnim činom počelo je ozelenjavanje popularnog „parkića“, koji će ubuduće ukrašavati kestenov drvored, kao jedan od simbola grada na Vrbasu. Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je zajedno sa zamjenikom Srđanom Amidžićem zasadio kesten, naglasio je da je riječ o maloj aleji koja će biti ukras ove pješačke zone.

- U međuvremenu, građevinski radovi u „parkiću“ biće nastavljeni planiranom dinamikom, naravno u zavisnosti od vremenskih prilika. Trenutno, građevinci su u fazi asfaltiranja podloge, na koju će biti postavljene granitne ploče, a traje i postavljanje klupa - kazao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić je naveo da je u prethodnom periodu obavljen veliki dio planiranih poslova, te da se očekuje da će biti ispoštovan zacrtani rok za radove od četiri mjeseca.

Ovim radovima predviđeno je popločavanje granitnim pločama, izgradnja nove rasvjete, mobilijara, oborinske kanalizacije i instalacija, kao i obnova drvoreda.

Radovi na rekonstrukciji „parkića“ kao prve faze uređenja pješačke zone, počeli su 20. septembra, a vrijednost radova je 400.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana