Zahtjev Ministarstvu zadnja slamka spasa za rad Skupštine grada

Jasmina Salopek
Zahtjev Ministarstvu zadnja slamka spasa za rad Skupštine grada

BANjALUKA - Ministarstvu lokalne uprave i samouprave Republike Srpske predao sam zahtjev da reaguje kako bismo obezbijedili izvršavanje obaveza od strane Skupštine grada Banjaluka.

Poručio je to  gradski menadžer Bojan Kresojević i pojasnio da je zakonom predviđeno da Skupština grada mora da razmatra akte dostavljene u skupštinsku proceduru.

-Kolegijum Skupštine grada u utorak je na dnevni red za redovnu sjednicu Skupštine grada stavio je 34 tače od dostavljenih 60 - rekao je Kresojević.

Dodao je da je na taj način Kolegijum skupštine prekršio Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi, gdje mu nije data mogućnost da slobodno, po svojoj volji, „kao na švedskom stolu“ bira tačke koje će staviti na dnevni red.

-U skladu sa pomenutim zakonom je i da Ministarstvo lokalne uprave i samouprave izda upozorenje Skupštini grada da u roku od osam dana otkloni ove nepravilnosti, a u slučaju da iste ne budu otklonjene, nadležno ministarstvo treba sa preda tužbu nadležnom sudu -poručio je Kresojević.

Kako je rekao, osim tačaka koje se odnose na problem ZIBL-a, i izgradnje dva kolektora, sa dnevnog reda je skinuta i neradna nedjelja i o tome mjesecima ne pričaju na sjednicama, čak i ne razmatraju tu odluku.

-Odbornici imaju puno pravo da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, glasaju za ovaj prijedlog, protiv njega, a mogu da ostanu i uzdržani. Nemaju nikakvo pravo da se ponašaju ovako bahato-, ekao je Kresojević i dodao da se njihova bahatost ogleda upravo u skidanju bitnih tačaka sa dnevnog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana