Za sufinansiranje boravka u privatnim vrtićima 35 zahtjeva roditelja

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA- Gradska uprava u Banjaluci od početka ove sedmice primila je 35 zahtjeva za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnim vrtićima na području grada, potvrđeno je u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

"Primljeni zahtjevi odmah se obrađuju, odnosno provjeravamo ispunjenost uslova i izrađujemo rješenja koja će biti uručena podnosiocima zahtjeva", rekla je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Danijela Kajkut.

Ona je pojasnila da će novac biti uplaćivan roditeljima početkom mjeseca za prethodni mjesec.

"Kada se roditeljima odobri zahtjev za sufinansiranje, to će važiti sve dok ne dođe do neke promjene, odnosno do prestanka boravka djeteta u privatnoj predškolskoj ustanovi, o čemu će nas obavijestiti sama ustanova", navela je Kajkut.

Iz Gradske uprave podsjećaju da se zahtjevi mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji /soba 16/, na šalteru jedan ili dva.

Uz popunjen zahtjev, koji roditelji mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili sa sajta Gradske uprave, potrebno je priložiti uvjerenje o prebivalištu za podnosioca zahtjeva i kopiju kartice tekućeg računa. Uz zahtjev je potrebno priložiti i potvrdu da dijete ne može da se upiše u najbliži vrtić Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje zbog nedovoljnog kapaciteta, te ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom sa područja grada.

Iz Gradske uprave navode da je Banjaluka prvi grad u Republici Srpskoj koji sufinansira boravak u privatnim predškolskim ustanovama s ciljem rješavanja problema upisne politike kako bi sva djeca imala jednake uslove prilikom upisa u vrtić. Iz budžeta grada za ovu namjenu izdvojena su 1,2 miliona KM, a pojedinačna subvencija iznosiće 60 KM po djetetu.

Pravilnik o sufinansiranju troškova usluga boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama na području Banjaluke prošle sedmice zvanično je predstavljen roditeljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana