Za sport u školama: Nova oprema iz Mozzarta za osnovce u Karanovcu i Trnu

Mozzart
Foto: Mozzart

Prve košarkaške, fudbalske, rukometne ili odbojkaške korake brojni uspješni sportisti napravili su na časovima fizičkog vaspitanja u osnovnim školama. Dobro poznatim stazama uspjeha krenuće i osnovci iz Karanovca i Trna na čije adrese je stigla nova sportska oprema- majice i lopte iz kompanije Mozzart.

Osim talenta i truda, za kvalitetne časove potrebna je i adekvatna sportska oprema koju će u novoj školskoj godini koristiti učenici osnovnih škola Milan Rakić i Desanka Maksimović.

U razgovoru sa nastavnikom fizičkog, koji je ukazao na dotrajalost i nedostatak sportske opreme, došli smo na ideju da se obratimo kompaniji Mozzart koja pomaže brojnim školama. Rukovodstvo škole, kao i učenici i nastavnici uvijek se obraduju jer je donacija dokaz da još postoje ljudi i kompanije koje žele da ulažu u školstvo, odnosno obrazovanje i našu djecu. Đaci su oduševljeni novom sportskom opremom na kojoj se zahvaljujemo Mozzartu - kaže Danijela Mirković, direktorica OŠ Milan Rakić Banjaluka.

Ova škola je počela sa radom davne 1927. godine, a objekat centralne škole u Karanovcu izgrađen je 1976. godine.  Trenutno imaju 263 učenika, od kojih je u centralnoj, devetorazrednoj školi u Karanovcu 167, u područnoj, devetorazrednoj u Novoseliji 87, a u područnom odjeljenju u Ljubačevu, koje obrazuje do petog razreda, devet đaka.

Nova sportska oprema obradovala je i osnovce škole Desanka Maksimović u Trnu kod Laktaša. Ova devetoljetka osnovana je 1930. godine, a trenutno je pohađaju 1.022 učenika u centralnoj školi u Trnu i područnoj u Glamočanima.

Voljeli bismo da ima više kompanija koje su društveno odgovorne poput Mozzarta. Njihova donacija značajna je za poboljšanje kvaliteta nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i više aktivne i vesele djece – kaže Radoslav Savanović, direktor OŠ Desanka Maksimović.

Ovim donacijama, kompanija Mozzart je ispunila obećanje da će početkom nove školske posjetiti đake više osnovnih škola i uručiti im poklone. Njihove donacije će ovog mjeseca stići na adrese još nekoliko škola u Srpskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana