Za školu u Adi predloženo ime “Kosovo i Metohija”

M. V.
Za školu u Adi predloženo ime “Kosovo i Metohija”

BANjALUKA - Na sjednici Kolegijuma Skupštine grada, koja je održana juče, dogovoreno je da redovna sjednica, nakon višemjesečne pauze, bude održana 24. avgusta.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da će na dnevnom redu biti oko 60 tačaka o kojima će odbornici diskutovati, među njima i odluka o subvencijama za javni prevoz.

Istakao je da nakon 22 godine Banjaluka dobija prvu osnovnu školu u Adi, za koju je predloženo da bude devetorazredna.

- Apelovao sam da ide odluka o upisnoj politici za novoizgrađenu školu u Adi koja bez te odluke ne može da počne sa radom. Najvažnije je da je ova škola devetorazredna, a manje bitno da li je centralna ili područna. Usaglasili smo se da bi ova škola trebalo da bude devetorazredna i da nosi naziv “Kosovo i Metohija” - rekao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković kazao je da je za sjednicu Skupštine grada određen 24. avgust, jer je već kraj godišnjih odmora te će odbornici biti u mogućnosti da prisustvuju.

- Dodali smo na dnevni red informacije o isplatama naknada za članove savjeta mjesnih zajednica i u vezi sa parkinzima u gradu - kazao je Ninković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana