Za sedam dana kažnjen 381 vozač

D. S.
Za sedam dana kažnjen 381 vozač

Banjaluka - U okviru represivnog dijela kampanje "Parkiraj pametno, parkiraj propisno" za sedam dana kažnjen je ukupno 381 vozač.

Kako su objasnili u Odsjeku za saobraćaj grada, od ukupnog broja saobraćajna policija sankcionisala je 307 vozača, a komunalna policija preostalih 74.

- Bile su pune ruke posla i za Pauk službu, koja je podigla 60 nepropisno parkiranih vozila - istakli su u ovom odsjeku.

Kampanja, koja ima za cilj da skrene pažnju vozačima da nepropisnim parkiranjem vozila direktno utiču na bezbjednost pješaka i predstavljaju smetnju za normalno odvijanje saobraćaja, počela je 12. oktobra.

- U posljednje vrijeme je primijećeno da su površine namijenjene pješacima uzurpirane nepropisno parkiranim vozilima. Zbog povećanja bezbjednosti pješaka koji su prinuđeni da hodaju kolovozom, kao i zavođenja reda na gradskim ulicama, pokrenuta je ova kampanja - dodali su u Odsjeku.

U Pauk službi ističu da i mimo ove akcije u toku dana znaju prenijeti i do 20 vozila.

- Vlasnici svoje četvorotočkaše ostavljaju gdje stignu, a najčešće na parking prostorima predviđenim za invalide. Takođe, česti su i pozivi građana kojima nesavjesni vozači blokiraju ulaze u zagradu, dvorišta, neku ustanovu i druga mjesta - rekli su u ovoj služi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana