Za sanaciju puteva pet miliona KM

A.T.
Za sanaciju puteva pet miliona KM

BANjALUKA - Mještani pet prigradskih naselja dobiće kvalitetnije uslove života, zahvaljujući rekonstrukciji i modernizaciji dotrajalih glavnih saobraćajnica, za šta je iz gradskog budžeta predviđeno blizu pet miliona KM.

Potvrdili su ovo iz Gradske uprave i dodali da će se po prvi put rekonstruisati glavni put kroz Debeljake, odnosno ulica Tešana Podrugovića za koju su urađeni urbanističko-tehnički uslovi.

- Velika ulaganja predviđena su i za nastavak modernizacije ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Motikama - kazali su iz Gradske uprave.

Istakli su da je u Šargovcu i Priječanima planiran nastavak radova na centralnim saobraćajnicama, što je od velikog značaja za mještane.

- Zbog lošeg stanja puteva autobusi javnog prevoza otežano saobraćaju, a problem za bezbjedno kretanje mještana, posebno djece predstavlja nedostatak trotoara - pojasnili su Gradske uprave .

Naveli su da rekonstrukcija saobraćajnica podrazumijeva i izgradnju komunalne infrastrukture, odnosno fekalne i oborinske kanalizacije, kao i vodovoda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana