Za rupe na putu i klizišta 1,8 miliona KM

Igor Pilipović
Za rupe na putu i klizišta 1,8 miliona KM

Banjaluka - Za održavanje i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva te sanaciju klizišta na putevima u ovoj godini planirano je ukupno 1,8 miliona KM. Od toga će najviše novca 750.000 KM biti uloženo u održavanje asfaltnih i makadamskih saobraćajnica.

Ostatak 650.000 KM biće utrošen za obnavljanje lokalnih i nekategorisanih puteva, dok će 400.000 KM biti utrošeno za investiciono održavanje i sanaciju klizišta.

- U prošloj godini ukupno je rekonstruisano 5,23 kilometra lokalnih i nekategorisanih puteva, za šta je grad izdvojio više od pola miliona KM. Vršeno je i redovno održavanje asfaltnih i makadamskih saobraćajnica lokalnih i nekategorisanih puteva, a vrijednost izvedenih radova je 520.000 KM - saopštili su iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Oni su dodali da je za investiciono održavanje, sanaciju klizišta na lokalnim i nekategorisanim putevima, utrošeno 468.000 KM te da će tokom 2016. biti sanirano klizište na putu Debeljaci - Gavranići, čija je sanacija bila predviđena prošlogodišnjim Programom zajedničke komunalne potrošnje.

U pojedinim mjesnim zajednicama stanovnici su nezadovoljni stanjem na putevima. Tvrde da putari s vremena na vrijeme dođu, pokrpe rupe, ali poslije svake kiše i snijega ponovo se pojavljuju te da se postavlja pitanje isplativosti njihovog saniranja.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani Bojan Kovačević kaže da se mještani tog naselja s pravom žale.

- To nisu rupe, već krateri. Poslije vremenskih neprilika obavezno se pojave - rekao je Kovačević.

I u naselju Debeljaci kažu da imaju isti problem već duži niz godina.

- Rupe na putevima su naša svakodnevica - kratko je prokomentarisao stanovnik tog naselja, koji je želio da ostane anoniman.

Vozači

Vozači koji koriste saobraćajnice u prigradskom naselju Kuljani saglasni su u činjenici da je put u katastrofalnom stanju.

- Nemoguće je promašiti rupu na pojedinim dijelovima puta. Neophodna je sanacija puta što prije, ali ne kao do sada, da drži vodu dok majstori odu - rekao je vozač koji se predstavio kao Bojan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana