Za regulaciju korita Vrbanje 1,1 milion evra

V. P.
Za regulaciju korita Vrbanje 1,1 milion evra

Banjaluka - Grad će od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dobiti 1,1 milion evra za regulaciju vodotoka Vrbanje, kao i 1,3 miliona KM iz Fonda solidarnosti za rješavanje pitanja snabdijevanja vodom.

Izjavio je to juče resorni ministar Stevo Mirjanić poslije sastanka sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem.

- Upravni odbor Fonda solidarnosti RS ranije je odobrio 1,9 miliona KM za sanaciju posljedica poplava kroz finansiranje 15 projekata. Do sada je završeno 83 odsto posla i isplaćeno oko 1,6 miliona KM. Ostatak će biti vrlo brzo završen - kazao je Mirjanić.

Istakao je da je Banjaluka mnogo učinila na otklanjanju posljedica poplava i više od materijalnih mogućnosti koje su joj bile na raspolaganju.

Gavranović je rekao da bez pomoći ministarstva grad ne bi mogao da sanira Kočićev potok, put za Ponir, klizišta kod Rebrovačke crkve i u ulici Zdravka Dejanovića.

- Ostaje da bude završen još dio poslova, među kojima je i most u Priječanima. Očekujem da će se to desiti uskoro. Dodatnim novcem biće saniran nasip u Česmi i regulisano korito Vrbanje - kazao je Gavranović.

Naglasio je da ove godine u budžetu grada nije planiran novac za zapošljavanje pripravnika.

- Ukoliko Vlada RS bude odobrila plan zapošljavanja pripravnika, konkurisaćemo za ta sredstva - naveo je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana