Za rad javnih kuhinja planirano 450.000 KM

N. B.
Za rad javnih kuhinja planirano 450.000 KM

Banjaluka - Grad je zadovoljan radom i pružanjem usluga narodnih kuhinja, tako da će njihov rad podržati i ove godine.

Zaključeno je to juče na sastanku predstavnika Gradske uprave sa predstavnicima organizacija i udruženja koja se bave ovim humanitarnim poslom. 

Za rad javnih kuhinja u budžetu grada ove godine planirano je 450.000 KM. Do kraja sedmice biće potpisani ugovori o finansiranju, odnosno sufinansiranju usluge narodne kuhinje sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta, Dobrotvornim društvom "Merhamet", Pučkom kuhinjom Rimokatoličkog župnog ureda Budžak i Fondacijom "Mozaik prijateljstva".

- Rad Narodne kuhinje Crvenog krsta finansiramo u cjelosti, a listu korisnika dostavlja Centar za socijalni rad. Uslugu ostalih narodnih kuhinja Gradska uprava  sufinansira za korisnike koji su dijelom određeni od Centra, dok ostale korisnike određuju sami pružaoci usluga. Ukupan broj dnevnih obroka koji se servisiraju kroz finansiranje-sufinansiranje grada je 671 - kazala je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Inače, Narodna kuhinja Crvenog krsta radi na dva punkta i dnevno podijeli 435 obroka socijalno ugroženim stanovnicima, "Merhamet" 171 obrok, a Pučka kuhinja Rimokatoličkog župnog ureda Budžak 65 obroka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana