Za pekare i pumpadžije nema fajronta

M. V.
Za pekare i pumpadžije nema fajronta

BANjALUKA - Gradska uprava neće raditi u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. januara, kao ni 8. i 9. januara 2024. godine, zbog obilježavanja novogodišnjih i božićnih praznika.

Iz Odjeljenja za opštu upravu napominju da će u te dane za eventualne hitne slučajeve, odnosno slučajeve smrti lica, čiji je upis u MK umrlih neodložan radi prevoza tijela van teritorije BiH, biti organizovano telefonsko dežurstvo matičara. Sa matičarima je moguće kontaktirati 1, 2, 8, i 9. januara od osam do 13 časova putem telefona broj: 051 244-444.

- U ponedjeljak, 1. januara, kao i u utorak, 9. januara, radiće od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, trgovinski objekti tipa dragstor i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim stanicama - istakli su iz odjeljenja i dodali da će od osam do 21 čas raditi trgovine na malo pogrebnom opremom.

Navedeni subjekti mogu da rade i 2. januara, a uz njih, na taj dan od osam do 16 časova mogu da rade i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, te trgovački centri koji na pomenute datume mogu da rade od osam do 22 časa.

Kada je riječ o ugostiteljskim objektima, sve do 31. januara 2024. godine mogu raditi duže u odnosu na propisano radno vrijeme.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana