Za obnovu OŠ "Branko Ćopić" u Banjaluci 670.000 KM

G.S.
Za obnovu OŠ "Branko Ćopić" u Banjaluci 670.000 KM

U okviru ovogodišnjeg velikog plana obnove školskih objekata, u toku su obimni radovi na objektu Osnovne škole "Branko Ćopić" u banjalučkom naselju Borik, za šta je obezbijeđeno oko 670.000 KM u okviru projekta energetske efikasnosti, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

 

Predviđeno je postavljanje toplotne izolacije na fasadne zidove i ravni krov objekta, zamjena dijela vanjskih prozora na objektu fiskulturne sale, te ugradnja termostatskih ventila i pumpi.

Iz Gradske uprave navode da istovremeno u temeljnu rekonstrukciju ulazi i jedna od najstarijih banjalučkih osnovnih škola "Zmaj Jova Jovanović", koja će biti potpuno obnovljena.

Radovi na ovoj školi koštaće nešto više od milion KM, a novac je obezbijeđen u okviru projekta energetske efikasnosti.

Na ovoj školi planirana je zamjena vanjskih prozora i vrata, kao i postavljanje toplotne izolacije na fasadne zidove i krov objekta.

U okviru ovogodišnje obnove škola, u toku je gradnja sportske dvorane OŠ "Branko Radičević" na Starčevici, za šta je izdvojeno 950.000 KM.

Uz ove dvije, radovi se realizuju i u područnoj školi u naselju Pavlovac, srednjoj Ekonomskoj školi, a nedavno su uspješno okončani u školi u Stričićima koja je dobila novu stolariju i obnovljenu fiskulturnu salu.

Iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport naveli su da su radovi planirani i u OŠ "Branislav Nušić" i područnoj školi u Drakuliću, za šta su u toku procedure javnih nabavki.

Uz školu u Borkovićima planirana je gradnja dječijeg igrališta.

Sveukupno, 6,5 miliona KM biće izdvojeno ove godine za rekonstrukciju ili gradnju 17 školskih ili predškolskih objekata.

Sredstva su obezbijedili grad, Svjetska banka u okviru projekta energetske efikasnosti, koji realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, zatim Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, UNDP, Vlada Srbije i japanska Vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana