Za obnovu deset škola 6,5 miliona KM

Srna
Za obnovu deset škola 6,5 miliona KM

BANjALUKA - Deset škola na širem području Banjaluke biće obnovljeno tokom ljetnjeg raspusta u okviru velikog projekta obnove školskih objekata i vrtića, vrijednog 6,5 miliona KM.

Iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Gradske uprave Banjaluka kažu da su neke od škola već provele ili provode postupke javnih nabavki za izbor izvođača radova, kako bi tokom školskog raspusta ovi projekti bili završeni.

Najveći pojedinačni projekat je “utopljavanje” Osnovne škole /OŠ/ “Zmaj Jova Jovanović”, za šta je kroz projekat “Energetske efikasnosti” obezbijeđeno nešto više od milion KM.

Osim u ovoj školi, radovi će biti izvođeni i u OŠ “Branko Ćopić”, zatim u područnim školama u Pavlovcu, Stričićima i Drakuliću, dok je uz školu u Borkovićima planirana gradnja dječijeg igrališta.

U okviru ovogodišnje obnove škola, u toku je izgradnja sportske dvorane OŠ “Branko Radičević” na Starčevici, za šta je izdvojeno 950.000 KM.

Predviđeni su i radovi u Ekonomskoj školi u okviru kojih će biti adaptiran kabinet za praktičnu nastavu, te početak izgradnje fiskulturne dvorane OŠ “Sveti Sava”, a zahvaljujući donaciji Vlade Japana biće zamijenjena stolarija na starom dijelu centralne škole.

Tokom godine biće izgrađeno ili rekonstruisano 17 školskih ili predškolskih objekata i to sredstvima Grada Banjaluka, Svjetske banke kroz projekat “Energetske efikasnosti”, Ministarstava prosvjete i kulture Republike Srpske, UNDP-a, te vlada Srbije i Japana.

Iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport navode da bi na jesen trebalo da počne izgradnja škole u banjalučkom naselju Ada, a dio radova biće finansiran kroz donacije privatnih društveno-odgovornih kompanija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana