Za mališane spremno 10.000 šarenih i čokoladnih jaja

Jelena Tanacković
Za mališane spremno 10.000 šarenih i čokoladnih jaja

Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” Banjaluka nastavlja tradicionalnu manifestaciju “Tucijada” koja će biti održana na Vaskršnji ponedjeljak, 24. aprila, s početkom u 11 časova u prostorijama udruženja.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” predsjednik Udruženja Jovan Radovanović i dodao da su svi zainteresovani dobrodošli.

Pojasnio je da ovo udruženje tradicionalno, na Vaskršnji ponedjeljak, organizuje “Tucijadu” te je za ovu priliku obezbijeđeno ukupno oko 10.000 jaja. Dodao je da na ovaj način nastoje da očuvaju tradicionalne vrijednosti.

- Želimo da se vratimo tradiciji i da očuvamo porodične vrijednosti, koje nas sve ispunjavaju. Ovo je jedan od načina da zaboravimo svakodnevicu i taj dan provedemo srećni i ispunjeni - rekao je Radovanović.

Članovi su sa oduševljenjem prihvatili poziv te najavili da će doći u velikom broju.

- Dobijamo pozive stalno od članova koji žele da učestvuju u “Tucijadi”. Drago nam je što smo omogućili učestvovanje svim zainteresovanim i očekujemo puno mališana, koji se uvijek najviše obraduju ovom događaju - kazao je Radovanović.

Dodao je da je pripremljeno 5.000 vaskršnjih obojenih jaja, a uz njih isto toliko čokoladnih jaja za najmlađe učesnike.

- Nekoliko dana ranije vrijedni članovi šarali su jaja u našim prostorijama. Za najbolje učesnike, one sa najjačim jajima, biće obezbijeđene i prigodne nagrade - rekao je Radovanović.

Istakao je da je za njega i sve članove najveća radost kada su prostorije udruženja ispunjene nasmijanim mališanima.

- Vjerujte, ovo me ispunjava i daje mi snagu da nastavim dalje. Naši članovi su čestiti, vrijedni, iskreni i zadovoljni ljudi - kazao je Radovanović.

Vaskršnja trpeza u “Mozaiku prijateljstva”

Humanitarno udruženje “Mozaik prijateljstva” najugroženije sugrađane obradovaće u nedjelju svečanim vaskršnjim ručkom, kazao je za “Glas Srpske” predsjednik ovog udruženja Miroslav Subašić.

Dodao je da su pripreme za svečanu trpezu povodom najvećeg hrišćanskog praznika pri kraju, te da će ručak biti organizovan u prostorijama javne kuhinje na Vaskrs sa početkom u 12 časova.

Subašić je kazao da žele da korisnicima spreme dobar ručak kako bi se što ljepše osjećali tokom praznika jer oni to zaslužuju.

- Ljudskost je jedino što nam je ostalo u ovim teškim vremenima. Jedni drugima moramo pomagati koliko god smo u mogućnosti - rekao je Subašić.

Ističe da je donacija od 10.000 jaja riješila jedan od najvećih problema.

- Nismo bili sigurni da li ćemo imati dovoljno jaja da upotpunimo trpezu, međutim, obradovao nas je prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, koji je donirao 10.000 jaja - kazao je Subašić.

Naveo je da na svečanom ručku očekuju oko 500 korisnika.

Dodao je da je samo uz međusobnu solidarnost i humanost moguće pomoći najugroženijim sugrađanima i prevazići krizu.

- Uvijek zahvaljujem dobrim ljudima i građanima Banjaluke koji su donirali hranu i na taj način nam pomogli da obezbijedimo bogatu trpezu - rekao je Subašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana