Za ljekare, trgovce i konobare nema predaha

Vesna Popović
Za ljekare, trgovce i konobare nema predaha

Banjaluka - Na Veliki petak, te na Vaskrs i Vaskršnji ponedjeljak građanima će na raspolaganju biti dežurne službe, doktori i vatrogasci, a autobuski prevoz će funkcionisati po prazničnom rasporedu, dok će radno vrijeme trgovaca i konobara zavisiti od njihovih poslodavaca.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović rekao je da trgovine i ugostiteljski objekti narednih dana mogu raditi po uobičajenom radnom vremenu.

- Predstojeći praznik je vjerski i grad nije uveo nikakva ograničenja u odnosu na propis koji određuje njihovo radno vrijeme. Od poslodavca će zavisiti kako će organizovati rad, odnosno da li će raditi puno radno vrijeme, skraćeno ili uopšte neće raditi - kazao je Komljenović.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun rekao je da za vatrogasce nema predaha.

- Imamo četiri brigade i napravljen je raspored koji obezbjeđuje da non-stop dežuraju ekipe koje će stalno biti na raspolaganju građanima u slučaju potrebe - kazao je Ćućun.

Radno vrijeme u Domu zdravlja biće izmijenjeno.

- U Službi porodične medicine radiće ljekari u Poliklinici i u Platonovoj ulici i to u dvije smjene, od sedam do 20 časova - kazali su u Domu zdravlja.

Stomatolog će dežurati u Službi hitne pomoći 24 časa.

- Od sedam do 20 časova radiće specijalističke pedijatrijske ambulante u Poliklinici, a djecu će u nedjelju zbrinjavati i u ambulantama porodične medicine u Poliklinici i u Platonovoj ulici - kažu u Domu zdravlja.

Dodali su da će Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku biti na raspolaganju 24 časa u Poliklinici i u Službi hitne pomoći, te da će non-stop raditi i Služba hitne pomoći. Ukoliko ne budu radile apoteke, građanima je na raspolaganju dežurna apoteka "1. maj".

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić rekao je da će autobusi na linijama gradskog i prigradskog prevoza danas, na Vaskrs i u ponedjeljak saobraćati prema prazničnom rasporedu.

- Praznični red vožnje je jednak onom kojim autobusi saobraćaju nedjeljom. U subotu, pošto nije praznik, autobusi će saobraćati prema redovnom rasporedu koji je identičan polascima radnim danima - kazao je Mijić.

Gradska uprava

Gradska uprava neće raditi danas i u ponedjeljak zbog obilježavanja Vaskrsa.

- Vlada RS je donijela odluku da u dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima RS vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani budu Veliki petak, Vaskrs i Vaskršnji ponedjeljak - podsjetili su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana