Za dežurne službe nema predaha

Aleksandar Stojanović
Za dežurne službe nema predaha

Banjaluka - Dok će većina građana najluđu, novogodišnju noć provesti u prazničnom raspoloženju, za radnike Hitne pomoći, vatrogasce i policajce nema predaha, a oni će se pobrinuti da najluđa noć protekne u najboljem redu.

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika građanima će na raspolaganju biti pojedini marketi i pekare, a 24 časa radiće i apoteka “1. maj”. Služba hitne pomoći sa sanitetskim vozilima, policija i vatrogasci pobrinuće se da trodnevna proslava Nove godine na Trgu Krajine prođe u najboljem redu. Iz Doma zdravlja poručili su da Služba hitne medicinske pomoći neće mijenjati radno vrijeme, te da će građanima biti dostupna 24 časa.

- Cjelodnevno radno vrijeme imaće i Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku, te stomatološka ambulanta. Dežurni timovi službe porodične medicine radiće od sedam do 20 časova u Poliklinici i Platonovoj ulici, a specijalističke pedijatrijske ambulante od sedam do 15 časova - kazali su iz Doma zdravlja.

Predaha nema ni za policajce koji će se pobrinuti da bezbjednost građana bude na najvišem nivou. I vatrogasci će najluđu noć provesti radno, a imaće dežurne službe na Trgu Krajine.

- Vatrogasci rade 365 dana 24 časa dnevno, pa će i u najluđoj noći biti u pripravnosti - rekao je šef Odsjeka za civilne poslove Mladen Ćućun.

Gradska uprava se i ove godine pobrinula da u novogodišnjoj noći javni prevoz bude besplatan. Taksisti će tradicionalno podići cijene, koje će na snazi biti do 7. januara.

- Svake godine podižemo cijenu za Novu godinu od 20 časova do šest ujutro - rekao je taksista koji nije želio da mu navodimo ime.

Odlukom gradonačelnika u prazničnim danima produženo je i radno vrijeme za ugostiteljske objekte, a klubovi će do 15. januara moći da rade do sitnih sati, odnosno najkasnije do pet časova iza ponoći.

- Za sve ugostitelje je radno vrijeme produženo za sat, osim za one u objektima kolektivnog stanovanja - kazali su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana