Za bolju putnu mrežu 550.000 KM

V. P.
Za bolju putnu mrežu 550.000 KM

Banjaluka - U toku je obnova lokalnih i nekategorisanih puteva na području grada, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 550.000 KM.

Šef Odsjeka za komunalne poslove Draženko Kenjalo izjavio je da su radovi počeli 11. septembra u mjesnoj zajednici Prijakovci.

- Na ovoj lokaciji trenutno se radi na krčenju šiblja, pripremi trase i izgradnji kanala za odvođenje vode, nakon čega će lokalni put biti asfaltiran - rekao je Kenjalo.

Naveo je da će u okviru ovih radova biti obuhvaćeno 20 putnih pravca, među kojima su i Doline - Škorina kuća, put za Bastase, Racune - Surjan, te Motike - Sredovac.

- Takođe, biće rekonstruisani ogranci puteva Dragočaj - Kuljani i Dragočaj - Gerijatrija, kao i za Bojinovce. Putari će obnoviti i saobraćajnice za Bijeli potok, Ajdariće i Mađir, te dionice Tubonjići - Jaćimovići, Pilana - Mišići, Kuljanska, Čavići - Mišići - Dragičevići, Jovići - Gakovići - Kremenovići - Budiše, Đurđevići - Šoboti - Ponir, nastavak puta za Šukale, Jarak - Grbići u MZ Rekavice dva i pravac prema lokalnom putu za Bukvalek - dodao je Kenjalo.

Kazao je da je za izvođenje ovih radova zaduženo javno preduzeće "MG Mind" iz Mrkonjić Grada, a rok za završetak je 90 dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana