Vukomanović: Biće zatražena vanredna sjednica Skupštine grada o stanju u gradskom prevozu

GS
Foto: D. Pozderovic

BANjALUKA - Gradska uprava Banjaluka priprema zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine grada o stanju u gradskom i prigradskom prevozu, koji će u najkraćem mogućem roku biti dostavljen Skupštini grada, rekla je za "Nezavisne" šefa Tima za komunikaciju Gradske uprave Tanja Vukomanović.

Istakla je da će se o poskupljenju karata u gradskom i prigradskom prevozu i problemima prevoznika zbog visokih cijena goriva će se uskoro raspravljati.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je u srijedu rekao da je gradska administracija predložila najbolje rješenje kada je riječ o novom cjenovniku za javni prevoz, da stoji i dalje iza tog rješenja, te da bi po tom pitanju trebalo da bude održana vanredna sjednica Skupštine grada.

Iz Kabineta predsjednika Skupštine grada su rekli da je Poslovnikom predviđeno da zahtjev za vanrednu sjednicu mora podnijeti gradonačelnik.

-Primili smo zahtjev prevoznika javnog gradskog i prigradskog prevoza na području grada za održavanje vanredne sjednice i nakon što dobijemo takav zahtjev od strane gradonačelnika, odmah ćemo zakazati sjednicu Kolegijuma, na kojoj ćemo dogovoriti termin održavanja sjednice - kazali su za iz Kabineta predsjednika Skupštine grada.

Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza", istakao je da su prevoznici već krenuli s redukcijom linija, te da će tako i dalje nastaviti sve dok ne bude sjednica Skupštine grada o ovom njihovom problemu.

-Ovo nije naš hir, mi jednostavno u ovoj situaciji nemamo sredstava da sipamo gorivo zbog visokih cijena. Ako ne bude uskoro nešto riješeno, mi ćemo nastaviti sa još većom redukcijom i smanjenjem broja polazaka. Prihvatili smo da 15 odsto budu veće cijene karata, te se odrekli dijela od 10 odsto na našu štetu. Sad samo čekamo vanrednu sjednicu kako bi to bilo ispoštovano - naglasio je Mijić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana