Vrtić „Zvjezdica“  objavio novi cjenovnik, evo koliko će koštati boravak mališana

Katarina Šaponja
Vrtić „Zvjezdica“  objavio novi cjenovnik, evo koliko će koštati boravak mališana

BANjALUKA - Predškolska ustanova „Zvjezdica“ korigovala je novo cjenovnik svojih usluga za boravak više djece iz iste porodice, dok za boravak jednog djeteta nije predviđeno umanjenje cijena, pa će njihovi roditelji ipak morati da izdvoje 450 maraka.

Obavijest u kojoj su navedene nove cijene usluga od 1. jula u ovoj predškolskoj ustanovi dočekala je jutros roditelje na vratima vrtića „Zvjezdica“ u banjalučkom naselju Nova Varoš.

Prije nekoliko dana „Zvjezdica“ je objavila novi cjenovnik prema kojem  boravak za jedno dijete poskupljuje sa 350 na 450 KM, odnosno za 100 maraka, a za dvoje djece za čak 180 maraka, odnosno sa sadašnjih 620 na 800 KM.

Prema danas objavljenim korekcijama, kada u vrtić ide dvoje djece iz iste porodice od 1. jula plaćaće 720 KM, a ista je cijena i za troje djece iz iste porodice.

Zanimljivo je da čuvanje mjesta u vrtiću košta 250 maraka.

Podsjetimo, odmah nakon najave gradonačelnika Draška Stanivukovića da će povećati subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove, vrtić „Zvjezdica“ ga je preduhitrio i objavio novi cjenovnik sa povećanjem cijena od 30 odsto. Tako je najveći banjalučki vrtić najavio da će cijena za dvoje djece iz iste porodice biti gotovo u ravni sa najnižom platom.

Gradski menadžer Bojan Kresojević pozvao je roditelje da ne potpisuju aneks ugovora sa vrtićem „Zvjezdica“ i naglasio da će tim povodom biti održan i sastanak sa roditeljima u ponedjeljak, u 17.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana