Vrtić na Petrićevcu čeka dozvole

A. T.
Vrtić na Petrićevcu čeka dozvole

BANjALUKA - Prvi javni vrtić na Petrićevcu, izgrađen u okviru tronamjenskog objekta, počeće da radi čim se okonča procedura dobijanja upotrebne dozvole.

Iz Gradske uprave su rekli da za ovakve objekte, posebno one u kojima treba da borave najmlađi, proces dobijanja upotrebne dozvole zahtijeva vrijeme, izlazak više komisija na teren i brojnu dokumentaciju.

- U toku su aktivnosti na dobijanju upotrebne dozvole za tronamjenski objekat na Petrićevcu, zbog čega vrtić nije u funkciji - potvrdili su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Napominju da je za izdavanje upotrebne dozvole potrebno sakupiti dokumentaciju i dobiti određene saglasnosti.

- Potrebno je obaviti i energetski pregled objekata radi utvrđivanja energetskih karakteristika i izdavanja energetskog sertifikata od strane Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, koji se prilaže prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje upotrebne dozvole, odnosno tehničkog pregleda. Stručna komisija treba da obavi tehnički pregled objekata. Zbog pandemije, prikupljanje dokumentacije i realizacija procedura ide sporijim tempom - poručili su iz ovog odjeljenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana