Vrtić Leptirić: Djeca biraju superbake i superdeke

Jasmina Perišić
Vrtić Leptirić: Djeca biraju superbake i superdeke

Banjaluka - Bake i deke mališana vrtića "Leptirić" boriće se narednih dana za titulu superbake i superdeke godine. Oni će se nadmetati u kulinarstvu, sportovima i izradi rukotvorina, a po ocjeni djece biće proglašeni najbolji.

Da će konkurencija biti žestoka govori podatak da je prijavljeno 70 učesnika. Svi oni su u ponedjeljak poslijepodne došli da uz pjesmu i igru podrže svoje unučiće i da se zabave u njihovom društvu. Početak ove petodnevne manifestacije u ponedjeljak je ozvaničio glumac Narodnog pozorišta RS Velimir Blanić, dok je organizator izbora superbake i superdeke godine, vaspitač Dara Ninić, pozdravila prisutne i predstavila kandidate.

- Prezadovoljna sam odzivom, jer su se za manifestaciju prijavile 34 bake i 21 deda. Njima će se narednih dana pridružiti vaspitači našeg centra, koji su već bake i deke, ali i oni čiji su unuci već krenuli u školu, ali su ipak najavili svoju posjetu. Tako će se od ponedjeljka do petka sa nama družiti oko 70 učesnika ove manifestacije - rekla je Ninićeva.

Juče poslijepodne je bio prvi takmičarski dan i to rezervisan za kulinarstvo. Učesnici izbora su se nadmetali u spremanju jela od tjestenine.

- Trećeg dana ćemo organizovati takmičenje u sportskim igrama, a četvrtog dana će bake i deke izraditi nešto od rukotvorina, što će ostati vrtiću. U petak je završnica manifestacije, u kojoj će svi trijumfovati, jer svi su oni najbolji svojim unucima - kazala je Ninićeva.

Baka i deka Milice Jovanović, Suzana i Novak Kisin, pohvalili su organizatora manifestacije i zahvalili osoblju vrtića na angažmanu.

- Ovo je divna ideja da se uz mališane druže njihovi bake i deke. Spremni smo za izbor i nadamo se da ćemo zadovoljiti kriterijume organizatora. Najspremniji smo za takmičenje iz kulinarstva, a pripremaćemo špagete bolonjeze - rekli su Kisini.

Drago Balatunović, deda Katarine Blanić, kaže da je svim srcem podržao ovu manifestaciju.

- Za takmičenje me je prijavila kćerka i rado sam to prihvatio. Napravio sam dva betonska pješčanika u kojima će se djeca igrati i to je moja rukotvorina kojom ću se predstaviti. Nadam se da ću pobijediti jer sam svestran i učestvovaću u svim kategorijama - kazao je Balatunović.

Biciklijada

Vrtić "Leptirić" svake godine organizuje za svoje mališane tradicionalnu biciklijadu u ulici Novice Cerovića u Boriku. Toga dana ulica nakratko pripada samo djeci, a pripadnici saobraćajne policije obustave saobraćaj. Biciklijada je značajna zbog razvijanja takmičarskog duha kod mališana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana