Vrapčići spremni za veliku scenu

Vesna Popović
Vrapčići spremni za veliku scenu

Banjaluka - Više od 100 snimljenih kompozicija od kojih se pojedine pjesme nalaze u udžbenicima za muzičku kulturu, oko 1.700 mališana koji su osjetili radost pjevanja, rezultatu su 22 godine rada i postojanja dječijeg hora "Vrapčići".

A kako pjevaju banjalučki mališani okupljeni oko  rukovodioca ovog hora Branislava Đakovića, publika će imati prilike da vidi sutra na koncertu koji počinje u 20 časova u vodenom parku "Akvana"!

- Kao i svake godine kraj jedne naše muzičke sezone krunisaćemo koncertom. Njegujemo tu tradiciju a kao i svaki put predstavićemo nove članove jer je došlo do smjene generacija. U horu imamo trenutno tridesetak novih mališana. Oni će se prvi put pojaviti na velikoj sceni. Pjevaćemo stare hitove a promovisaćemo i naše nove pjesme - rekao je Đaković.

Đaković je objasnio da je koncert podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS kroz projekat "Promocija i afirmacija stvaralaštva za djecu".

Prema njegovim riječima hor "Vrapčići" od osnivanja 1993. godine omogućava djeci da se razvijaju kroz pjesmu, igru i scenski nastup, da postanu komunikativniji, samouvjereniji i  kreativniji.

- Sve to postižemo na probama, putovanjima, nastupima, originalnim pjesmama koje vole u kojima uživaju, osmišljenom koreografijom, radionicama, druženjima sa djecom iz sličnih kolektiva u zemlji i inostranstvu. Naše najveće bogatstvo su naša djeca i naše pjesme mi smo jedan od najpopularnijih dječijih horova u regionu i naše pjesme se pjevaju u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori - istakao je Đaković.

Dodao je da su u ovoj godini imali brojne nastupe u Republici Srpskoj i regionu.

- Snimili smo nove muzičke spotove za tri pjesme: "Kul tip", "Babaroga" i "Lake cipele" koje bi se trebale naći na DVD izdanju koje planiramo objaviti do kraja ove godine - rekao je Đaković.

Naglasio je da će takođe biti objavljen i deseti jubilarni album.

- Nova generacija mališana će sa novom energijom iznijeti nove pjesme - kazao je Đaković i dodao da na ovom albumu rade kompozitori Mladen Matović, Miroslav Janjanin i Tihomir Preradović.

Istakao je da do kraja godine ne žele mirovati jer su već planirani nastupi u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi,  Zagrebu, širom Republike Srpske...

Zahvalnost roditeljima

Branimir Đaković je rekao da posebna zahvalnost ide roditeljima "Vrapčića".

- U ovim teškim vremenima trude se da pomognu u realizaciji naših projekata - rekao je Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana