"Vrapčići" održali tradicionalni koncert u Banjaluci (FOTO)

J. Sa.
"Vrapčići" održali tradicionalni koncert
Foto: Velibor Tripić | "Vrapčići" održali tradicionalni koncert

BANjALUKA - Dječiji hor "Vrapčići" održao je sinoć tradicionalni ljetnji koncert na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Mališani  u publici uglas su pjevali i nove i stare hitove - "Ti i ja", "12 godina", "Deca su ukras sveta", "Babaroga"...

Koncert je bio i uvod u proslavu 30. rođendana "Vrapčića".

Rukovodilac hora Branislav Đaković za "Glas Srpske" kaže da su "Vrapčići" jedna velika i skladna porodica zbog čega su i opstali ovoliko godina.

- Publika je bila sjajna, vesela i raspoložena. Zajedno sa dječicom iz hora dijelili su binu, pjevali sa njima i uživali u bezvremenskim hitovima. Kastel nikada nije bio puniji – rekao je Đaković.

Kako kaže, koncert je bio poseban i po tome što je na njemu prvi put nastupala nova grupa mališana.

- Izveli smo 20 kompozicija, a na bini je bilo 65 članova. Svi su pjevali po jednu strofu i doprinijeli atmosferi, koja je od početka do kraja bila užarena i energična – naveo je Đaković.

Na koncertu su, pored hora, nastupali prijatelji sa dva festivala -banjalučkog "Mali kompozitor" i zagrebačkog "Zagifest", kao i solisti.

-Pripremili smo repertoar za one najmlađe, stare i nove pjesme. Djeca najviše vole pjesme „Babaroga“, „Tenis kraljica“, „Đačka ljubav“, „Vrapčići“- rekao je Đaković.

Među brojnim mališanima bili su Strahinja i Milica, kojima nije silazio osmijeh sa lica i koji su zajedno sa "Vrapčićima" pjevali svaku njihovu pjesmu.

- Najviše volim pjesmu "Babaroga" - rekao je Strahinja.

Ništa manje nisu uživali ni roditelji, bake i djedovi, koji su zajedno sa njima pjevušili.

Na banjalučkoj tvrđavi nastupili su u sklopu kalendara kulturnih manifestacija grada.

Ove godine obišli su 15 gradova, do kraja godine planiraju još 15 kao i gostovanja u Njemačkoj i Austriji.

Početkom decembra, kada su i osnovani "Vrapčići" organizovaće Svečanu akademiju u Banskom dvoru na kojoj će prikazati monografiju i film o "Vrapčićima", te napraviti promociju novog albuma.

- Koncert ćemo održati i u dvorani "Borik" odakle je sve i krenulo. "Vrapčići" i dalje promovišu stvaralaštvo i kulturu za najmlađe, a za pjesme na ovom koncertu smo napravili mini kviz, čime smo, donekle ispunili i želje publike koje bi pjesme voljeli čuti – kazao je Đaković.

Hor "Vrapčići" čine djeca uzrasta od tri do 12 godina, a do sada su imali više od 2.000 članova. "Vrapčići" su do sada objavili više od 100 autorskih pjesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana