Vrapčići i publika uz hrabra srca

Jasmina Perišić
Vrapčići i publika uz hrabra srca

Banjaluka - Raspjevani mališani najpopularnijeg dječijeg gradskog hora "Vrapčići" razgalili su srca mnogobrojne publike na godišnjem koncertu!

Zajedno sa mališanima na sceni pjevali su njihovi vršnjaci, ali i oni stariji koji su u utorak naveče ispunili Sportsku dvoranu "Borik".

Koncert "S ljubavlju hrabrim srcima" imao je humanitarni karakter jer je dio istoimene akcije koja je organizovana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a "Vrapčići" su sav prihod od ulaznica poklonili u fond za liječenje djece oboljele od rijetkih bolesti.

U tome ih je podržala i banjalučka publika koja je u velikom broju došla na koncert pokazavši da voli "Vrapčiće", ali i da je velikog srca kada je u pitanju pružanje pomoći.

Obučeni u bijele haljinice i odijela, poput anđela, mališani pod umjetničkim rukovodstvom Branislava Đakovića i njihovi gosti Lena Stamenković i David Radosavljević zabavljali su publiku više od dva sata.

- Godina koja se polako bliži kraju bila nam je više nego uspješna, a ovaj koncert je bio šlag na tu lijepu tortu!  Publika je odlično odreagovala na pjesme koje smo snimili ove godine i na nove spotove. Pored toga, drago mi je što smo dali doprinos humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" - rekao je Đaković.

Burnim aplauzima, pored "Vrapčića", pozdravljeni su i njihovi specijalni gosti, "Pinkove zvjezdice" Lena Stamenković i David Radosavljević.

- Drago mi je bilo što sam nastupao sa "Vrapčićima", jer su sjajni. Uvijek rado pjevam na humanitarnim koncertima i zahvalio bih publici što je došla u ovolikom broju - rekao je David Radosavljević.

Oni su otpjevali po pet pjesama. Radosavljevićeve interpretacije pjesama "Zauvijek tvoj" i "Da je tuga snijeg" pozdravljene su ovacijama baš kao i hitovi Nine Badrić i pjesma sa "Dječijeg Evrosonga" u izvođenju Lene Stamenković.

- Čast mi je što su "Vrapčići" poželeli da od svih "Pinkovih zvezdica" s njima pevamo David i ja. Banjaluka je prelepa i opet ću rado doći kada dobijem poziv - kazala je Stamenkovićeva.

Minja Subota

Publika je burnim aplauzom pozdravila voditelja i idola brojnih generacija Minju Subotu. On je podsjetio na dječije hitove koje su pjevali i stari i mladi, a publika je bila na nogama uz taktove pjesme "Razbole se lisica". Nije krio zadovoljstvo što vodi program na koncertu "Vrapčića" i što je dio humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

- Lepo je što su ovu akciju započela deca. Uvek sam bio za to da klinci pevaju u horovima, jer tako razvijaju društveni život, svoj i svojih roditelja - rekao je Subota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana