"Vrapčići" hitovima obojili Kastel

Maja Stanojević
"Vrapčići" hitovima obojili Kastel

Dječiji hor "Vrapčići" održao je tradicionalni ljetni koncert na tvrđavi Kastel, a mnogobrojne male i velike posjetioce ni topla julska noć nije spriječila da uživaju u novim i starim hitovima ovog najpoznatijeg banjalučkog vokalnog ansambla za najmlađe.

Dobro poznate milozvučne melodije dječijih pjesama odjekivale su u utorak uveče tvrđavom Kastel, a brojna publika je ustala već na prve taktove i do kraja večeri neumorno plesala uz mnogobrojne hitove.

Rukovodilac Dječijeg hora "Vrapčići" Branislav Đaković kazao je za "Glas Srpske" da je koncertu na Kastelu prisustvovalo oko 1.000 posjetilaca svih generacija te da je sjajna atmosfera obilježila ovo veče za pamćenje.

- Energija koja se širila Kastelom je bila odlična, a mališani, njihovi roditelji, bake i djedovi i drugi prisjetili su se starih i novih hitova "Vrapčića". Tvrđava je bila mala za brojnu publiku koja nam se pridružila - rekao je Đaković.

Naglasio je da je binom prodefilovalo 55 izvođača različitih uzrasta koji su talentom pokrenuli publiku na ples.

 - Koncert je počeo uz poznati hit "Banjaluka", nastavio se "Tajnom najvećom", a djeca i roditelji mogli su se prisjetiti i pjesama poput "Dvanaest godina", "Tenis kraljica" i "Djeca su ukras svijeta" - rekao je Đaković.

Istakao je da je ovo prvi nastup nakon dugog vremena, jer tokom perioda pandemije nisu imali koncerte.

Dodao je da su gosti manifestacije Teodora Barac sa festivala "Mali kompozitor" te učesnica sa zagrebačkog "Zagifesta" Mia Malešević učinile ovaj sadržaj posebnim i bogatijim.

Mlada pjevačica Lara Palić kazala je za "Glas Srpske" da je ponosna na svoj vokalni ansambl, koji je publiku ostavio na nogama do kraja koncerta.

- Drago mi je da sam dio ovog hora već devet godina. Zadovoljna sam nastupom i reakcijom publike - rekla je Lara.

Njena sestra bliznakinja Sonja Palić dodala je da je uživala u pjesmi, igri i druženju.

Novi član hora Mia Kovačević je kazala da je u "Vrapčiće" došla relativno nedavno, na početku februara ove godine.

- Za ovih nekoliko mjeseci oduševljena sam svojim napretkom u horu i ostvarenim uspjehom - rekla je Mia Kovačević.

Planovi

Uz Dječiji hor "Vrapčići", koji u Banjaluci postoji već 28 godina, najmlađi uživaju i rastu uz najljepše pjesme, a rukovodilac hora Branislav Đaković kaže da je u planu još mnogo dobre zabave i muzike.

- Do sada smo objavili 17 albuma, a kompozitori Mladen Matović, Tihomir Preradović, Miroslav Janjanin i mnogi drugi vrijedno pripremaju nove materijale. Do Nove godine planiramo da promovišemo nove pjesme, koje će, siguran sam, ponovo oduševiti publiku - rekao je Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana