Konfuzija sa parkiranjem u Banjaluci - građani ne znaju ni da li, ni koliko da plate (FOTO)

GS
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA – Korišćenje parkinga u Banjaluci, koje je, kako su rekli nadležni u Gradskoj upravi danas trebalo da bude besplatno, izazvalo je pravu konfuziju .

Table sa novim cijenama i zonama koje su postavljene prije nekoliko dana su na nekim parkiralištima uklonjene i vraćene su one sa starim zonama i cijenama, dok su na nekim i dalje nove.

Tabla koja je do danas bila na parkingu na Staroj autobuskoj stanici

Tako je sada parking na Staroj autobuskoj stanici ponovo u drugoj umjesto u prvoj zoni i cijena parkiranja ponovo je 0,5 umjesto dvije KM po satu.

Na parkingu u ulici Sime Šolaje ostala je oznaka da je riječ o prvoj zoni u kojoj sat parkiranja košta dvije marke, dok su oni koji su platili parkiranje putem automata dali jednu KM za jedan sat.

S druge strane, oni koji su parkiranje u prvoj zoni platili putem mobilne aplikacije, dali su dvije KM.

Na jednom parkingu u nultoj zoni stoji tabla prema kojoj parkiranje košta jednu  KM.

Uz to, iako je parking danas besplatan, o tome nigdje nema obavještenja, pa su mnogi danas pakiranje platili. Displeji su prelijepljeni, kao i table, ali automat, kao i mobilne aplikacije za plaćanje i dalje rade.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je juče da će potpisati pravilnik po kome će narednih sedam dana biti besplatan parking na cijeloj teritoriji grada.

Stanivuković je to najavio reagujući na protest protiv poskupljenja parkinga koji je organizovao predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a Vlado Đajić i kao reakciju na krivičnu prijavu koju je iz istog razloga protiv njega podnio predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković.

Ninković i drugi odbornici optužuju gradonačelnika da je zloupotrijebio položaj i da nije imao ovlašćenje da samostalno donese odluku o novim cijenama parkinga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana