Vozačima električnih trotineta kazne stižu zbog naljepnica

G.S.
Vozačima električnih trotineta kazne stižu zbog naljepnica

BANjALUKA - Električni trotineti, kojih je na ulicama grada 200, nisu imali identifikacione naljepnice, zbog čega je jedan vozač dobio kaznu.

Menadžer operacija kompanije “BinBin” za Banjaluku Aleksandar Knežić izjavio je da je Gradska uprava tražila od njih da obezbijede uslugu prije početka Srpska opena.

- Sedam dana prije početka smo dobili rješenje i morali smo sve organizovati te je pokrenuta komplet procedura registracije i naljepnica - istakao je Knežić. Dodao je da će sve kazne regulisati kompanija “BinBin” dok ne bude riješena registracija, koja će, kako je rekao, biti gotova sljedeće sedmice.

- Upravo iz tog razloga mislimo da je korektno da do trenutka dobijanja ovih naljepnica obustavimo upotrebu trotineta u gradu - rekao je Knežić. Dodao je da se ta odluka još razmatra.

- Svi koji su dobili kaznu, treba da se obrate kompaniji “BinBin” sa skeniranom uplatnicom na mejl adresu [email protected] ., kako bi dobili refundaciju troškova.

Prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, ko ne bude imao identifikacionu naljepnicu ili kacigu tokom vožnje električnim trotinetom, platiće kaznu od 100 do 300 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana