“Vodovod” proširio obim redukcija: Zalihe vode na minimumu

J. Sa.
“Vodovod” proširio obim redukcija: Zalihe vode na minimumu

BANjALUKA - I pored redukcija i preduzetih mjera, usljed visokih temperatura i enormne potrošnje rezervoar Tunjice sve teže se puni, saopštili su iz “Vodovoda”.

- Stanje sa zalihama vode je na minimumu te su uvedene redukcije u Trnu, Glamočanima, Jablanu i Zalužanima, kako bismo omogućili punjenje Tunjica - navode u saopštenju. Dodaju da su cisterne upućene u Potkozarje, ali i u druga ugrožena područja, u saradnji sa Civilnom zaštitom. Ističu da će redukcije vode biti u Dragočaju (svako veče od 19 časova naveče do sedam ujutro), Slatini (svako veče od 20 do osam časova sutradan), Trnu, Glamočanima, Jablanu i Zalužanima od 22 do sedam ujutro, kako bi se omogućilo punjenje rezervoara Tunjice.

- Svako drugo veče u 22 časa zatvaramo cjevovode prema Krminama i Aginom Selu da preusmjerimo vodu prema Ljubačevu, Javoranima i Memićima. Redukcija će trajati do sutra u podne. Donja zona Javorana, da bi se preusmjerila voda prema Tisovcu, neće imati vode od 21 do 12 sutradan svaki drugi dan, dok Šućuri i Mandići neće imati vode naizmjenično sa Donjim Kolima i Rekavicama, od devet ujutro do sutradan u devet ujutro. Piskavica i Potkozarje imaće redukcije svako veče od 18 do sedam časova ujutro.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana