"Vodovod" predstavio rezultate poslovanja: Dobit u ovoj godini povećana četiri puta

J. T.
"Vodovod" predstavio rezultate poslovanja: Dobit u ovoj godini povećana četiri puta

BANjALUKA - "Vodovod" a.d Banjaluka u ovoj godini ostvariće dobit veću od milion KM, što je četiri puta više u odnosu na rezultate poslovanja u prošloj godini, kazao je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Predrag Duduković, sumirajući prvih sto dana nove uprave.

Dodao je da svi pokazatelji ukazuju na to da će prihodi biti oko 20 miliona KM.

- Vjerujem da će se taj trend zadržati do kraja godine, što je rezultat vrijedan pažnje. Zasluge za taj rezultat nema samo uprava na čijem sam čelu, ali smo sigurno doprinijeli tome. Samo tokom septembra ostvarena je dobit od 200.000 KM. Povećani su prihodi od isporuke vode, a troškovi zadržani na istom nivou - rekao je Duduković.

Naglasio je da ne namjeravaju povećavati cijene svojih usluga. 

Kako je precizirao, nova uprava suočila se sa velikim problemima, najviše u sektorima održavanja i proizvodnje vode.

- Zatekli smo mali broj radnika u ovim sektorima i nedovoljno mehanizacije, a bilo je puno kvarova po gradu. Morali smo odmah reagovati, kako bi se pojačao taj segment, kako bi se kvarovi mogli otklanjati i svesti na najmanju moguću mjeru. Uspjeli smo u tome, sa 33 kvara došli smo na njih desetak - naglasio je Duduković.

Dodao je da su u sektoru proizvodnje započeli rekonstrukciju dijelova mreže, koji su prijetili da izazovu ozbiljnije havarije.

- Planiramo i nabavku novih pumpi koje će biti instalirane na vodozahvatu, jer su postojeće pumpe zastarjele i to je jedan od problema koji može dovesti do zastoja u snabdijevanju vodom - kazao je Duduković.

Najavio je i povećanje plata zaposlenih u ovom preduzeću u idućoj godini.

- Od ove godine smo uveli praksu da svako novorođeno dijete naših radnika nagradimo jednokratnom pomoći od 500 KM, a dajemo i stipendije djeci naših zaposlenih - rekao je Duduković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana