"Vodovod" obilježio krsnu slavu

Aleksandar Stojanović
"Vodovod" obilježio krsnu slavu

BANjALUKA - Polaganjem vjenaca na spomenik poginulim borcima preduzeća "Vodovod" A.D. počela je proslava Svetog Vasilija Velikog, krsne slave ovog gradskog preduzeća.

U prisustvu velikog broja radnika preduzeća, članova uprave i drugih zvanica iz javnog i političkog života održan je slavski ručak.

Prisutnima se obratio direktor "Vodovoda" Zoran Popović koji je cjelokupnom kolektivu čestitao slavu i uspješnu prošlu godinu.

- Iza nas je još jedna godina koju smo završili sa pozitivnim poslovanjem, što predstavlja veliki uspjeh obzirom da je pokrenut veliki broj projekata. Ponosni smo i na činjenicu da smo sve obaveze izmirivali na vrijeme, a "Vodovod" je od gradskog, izrastao u regionalno preduzeće koje vodom snabdijeva i druge opštine oko Banjaluke - kazao je Popović.

Krsnu slavu čestitao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da će upravo u ovoj godini biti najviše ulaganja u projekte vodosnabdjevanja.

- Prije svega želim da čestitam radnicima koji rade veliki posao, a koji se često ne vidi. Ogromna je mreža koju pokrivamo, a kroz ulaganja planirana u ovoj godini posla će biti još više. Bez svega se može, ali bez vode ne i zbog toga je važno da svi zajedno, i "Vodovod" i Gradska uprava budu na raspolaganju građanima - istakao je Radojičić.

Predsjednik sindikalne organizacije radnika "Vodovoda" Vjekoslav Subić kazao je da su radnici zadovoljni uslovima, te da imaju odličnu saradnju sa upravom.

- Plate su ove godine bile redovne i nisu kasnile nijedan mjesec, a to je veoma bitno svim radnicima. Kada se izmire određeni krediti, nadamo se da će se moći i razgovarati o povećanju plata i drugim beneficijama - kazao je Subić.

Ovo preduzeće nije zaboravilo ni porodice devet poginulih radnika u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a oni su prisustvovali polaganju vjenaca i paljenju svijeća za stradale članove svoje porodice.

- Preduzeće je svih ovih godina uvijek uz radnike. U poslijeratnom periodu porodicama su obezbjeđeni stanovi, novčana sredstva i drugi vidovi pomoći i zbog toga ćemo zauvijek bitk zahvalni - kazala supruge nestalog borca i bivšeg radnika Vinka Pajić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana