"Vodovod" Banjaluka: Poremećaji u vodonabdijevanju, voda ispravna za piće

S. Đ.
"Vodovod" Banjaluka: Poremećaji u vodonabdijevanju, voda ispravna za piće

BANjALUKA – Iz banjalučkog "Vodovoda" saopštili su da su od juče zbog kvara na elektroinstalacijama iz procesa rada ispali pogon 1 i vodozahvat V3, što je uz ekstremno visoku mutnoću rijeke Vrbas izazvalo poremećaje u procesu vodosnabdijevanja grada vodom.

- Zbog toga se za danas mogu očekivati poremećaji i variranja pritiska na mreži na kompletnom sistemu, ali kvalitet proizvedene vode ni u jednom momentu nije doveden u pitanje. Zbog ispada pogona 1, naselja koja gravitiraju rezervoaru Kočićev vijenac mogu imati većih variranja u pritisku i dužih prekida u vodosnabdijevanju, što će zavisiti od brzine punjenja rezervoara. Dio naselja na desnoj obali Novoselije takođe će imati prekid u vodosnabdijevanju zbog radova na sistemu hlorisanja od cjevovoda periodu od 8.00 do 20.00 časova - navedeno je u saopštenju "Vodovoda".

Dodaju kako normalizacija u snabdijevanju se očekuje u toku dana, ukoliko to dozvole vremenski uslovi i ogromne količine padavina, a u velikoj će mjeri zavisiti i od puštanja vode iz akumulacije Bočac, odnosno od stepena zamućenosti Vrbasa.

- Izvorište "Subotica" povremeno isključujemo iz sistema takođe zbog zamućenosti vode izazvane obilnim padavinama. Ekipe Sektora održavanje danas će raditi na pregledu i otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži. Važno je napomenuti da kvalitet proizvedene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće i da građani nemaju razloga za brigu - napominju iz preduzeća "Vodovod".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana