Voda stigla u stotinu domaćinstava u Česmi

Srna
Voda stigla u stotinu domaćinstava u Česmi

BANjALUKA - Za oko stotinu domaćinstava u banjalučkom naselju Česma danas je obezbijeđeno redovno i kvalitetno snabdijevanje vodom. To je rezultat završetka izgradnje vodovodne mreže za stanovnike viših dijelova Česme, koji su, nakon decenija čekanja, dobili vodu, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Uradili smo konkretan projekat i riješili veliki životni problem žitelja ovog dijela Česme. Ovaj posao smo pripremali i radili skoro četiri godine - rekao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je danas posjetio mjesnu zajednicu Česma.

On je istakao da je ukupna vrijednost radova u okviru velikog projekta "Voda jedan" 2,8 miliona KM.

- Informisan sam da već imamo iskopanih 80 šahtova za vodu. U visinskoj zoni četiri imamo nekoliko stotina domaćinstava koja će najkasnije u roku od mjesec dana dobiti vodu - rekao je Radojičić.

U trećoj visinkoj zoni izgrađeno je oko 4,5 kilometra distributivne mreže, dok je visinskoj zoni četiri dužina mreže oko 13 kilometara, uz dva velika rezervoara i potisne pumpe.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma Miladin Maličević rekao je da je okončanje ovog projekta za mještane radostan dan, jer su nakon dugo godina nadanja, konačno dobili vodu i normalne uslove za život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana