Vlastiti biznis za ljepšu budućnost

J. I.
Vlastiti biznis za ljepšu budućnost

BANjALUKA - Plan za pomoć zapošljavanju marginalizovanih grupa žena, koji je predstavljen juče u okviru info-dana u Domu omladine, okupio veliki broj posjetilaca.

Predstavnici Odjeljenja za privredu, koji su u saradnji sa Preduzetničkim centrom organizovali info-dan, istakli su da je ovaj projekat rezultat saradnje grada i USAID/INSPIRE, a za njegovu realizaciju izdvojeno je 80.000 KM.

- Riječ je o osjetljivoj ciljnoj grupi, a to su žene žrtve nasilja, samohrane majke, žene mlađe od 35 godina, žene sa invaliditetom ili sa djetetom s invaliditetom. Osim njih odnosi se i na žene koje u kontinuitetu nisu zaposlene tri godine i više (nezavisno od godina starosti), žene iz ruralnih područja i ostale žene koje su na neki drugi način marginalizovane. Želja nam je da kroz subvencije za pokretanje vlastitog posla i registrovanje djelatnosti na teritoriji grada pružimo podršku nezaposlenim ženama iz ove ciljne grupe koje imaju poslovnu ideju te želju i volju da se samozaposle - kazala je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj Aleksandra Simić.

Kako je istakala, s obzirom na to da se većina žena nije susretala sa poslovnim planiranjem, za sve zainteresovane, koje se budu prijavile na javni poziv, biće organizovana obuka koja ima za cilj da sve kandidatkinje izrade poslovni plan na osnovu kojeg će realizovati svoje poslovanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana