Vjenčanja petkom u atrijumu Gradske uprave

I. B.
Vjenčanja petkom u atrijumu Gradske uprave

Banjaluka - Parovi koji žele da se vjenčaju mimo vikenda moći će ovaj svečani čin obaviti petkom u prostoru atrijuma Gradske uprave, u vremenu od osam do 16 časova.

Iz Odjeljenja za opštu upravu pojašnjavaju da je u navedenom prostoru, pored mladenaca, kumova i službenih lica, omogućeno i prisustvo najužih zvanica, do deset gostiju.

- Vjenčanja koja se obavljaju u atrijumu ili u Muzeju savremene umjetnosti RS su besplatna - kažu u nadležnom odjeljenju.

Otkako je uvedena nova praksa, u  atrijumu su sklopljena četiri braka, a mladenci i gosti izrazili su zadovoljstvo novim ambijentom i terminom.

- Kao i do sada, vjenčanja se mogu zakazati i izvan službenih prostorija, po želji mladenaca, ali se za ovakav način sklapanja braka plaća gradska administrativna taksa od 200 KM - podsjetili su iz odjeljenja i dodali da je u ovoj godini, na prostoru koji pripada matičnom području grada, do sada zaključeno 366 brakova.

Atrijum je prilagođen potrebama vjenčanja jer su radnim danima, zbog nedostatka adekvatnog prostora, brakovi sklapani u kancelarijama Matične službe u Gradskoj upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana