Višković ugostio banjalučke gimnazijalce

Srna
Višković ugostio banjalučke gimnazijalce

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je učenicima banjalučke Gimnazije osvajanje pet medalja na Međunarodnoj olimpijadi metropola, ističući da su pokazali da se rezultati mogu postići i u teškim uslovima.

Učenici banjalučke Gimnazije Marko Jojić, Jovan Vuković, Marko Vučić, Sergej Krčmar i Milica Milašinović, na Međunarodnoj olimpijadi metropola osvojili su pet medalja iz oblasti matematike, hemije i fizike, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je učenicima uputio podršku za dalji rad i trud, a posebno se zahvalio njihovim roditeljima i profesorima, koji su zabilježili ove odlične rezultate.

"Hvala i nastavnicima koji su dali svoj doprinos, zatim direktorici, ali prije svega roditeljima i učenicima koji su na ovakav način prezentovali Republiku Srpsku i izveli je van okvira Balkana", rekao je Višković.

On je dodao da su u vrijeme borbe sa pandemijom virusa korona u Republici Srpskoj, ovi mladi ljudi poslali snažnu poruku da je i u teškim uslovima moguće ostvariti rezultat.

Milica Milašinović koja je osvojila bronzu iz oblasti hemije rekla je da ova olimpijada ima veliki značaj, kako bi se vidio rad, trud i rezultati učenika.

"Sve što radimo, radimo, jer to volimo, jer nas to zanima. Nadam se da će ovo naše postignuće poslužiti kao dokaz da vrijedi ulagati u nas i u obrazovanje", rekla je Milašinovićeva.

Marko Jojić, koji je osvojio zlato iz oblasti matematike, zahvalio je direktoru Gimnazije Viti Maleševići profesorima, koji su omogućili da se održi takmičenje uprkos virusu korona.

"Zahvaljujem i premijeru Viškoviću, jer nas je ugostio, ukazao nam čast i pokazao da neko stvarno vidi šta mi radimo", dodao je Jojić.

Direktor banjalučke Gimnazije Vita Malešević istakla je da se rad i trud uvijek isplate.

"Sve ove medalje su za nas, pogotovo za profesore zlatne medalje. Hvala još jednom predsjedniku Vlade, što je pozvao djecu, što razumije i što prati njihov rad", rekla je Maleševićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana