Više zabave i za penzionere

D. V.
Više zabave i za penzionere

Banjaluka - Projekat “Banjaluka ljudskog lica”, u čijem će fokusu biti djeca, omladina i osobe trećeg životnog doba, za koje će biti osmišljen čitav niz aktivnosti, počeće u septembru.

Rezultat je to dogovora Gradske uprave i predstavnika civilnog sektora.

Istaknuto je da Dom omladine formalno postoji i ima svoj program, ali je nedovoljno iskorišćen i konceptualno nedovršen. Formiran je programski savjet doma koji bi trebalo da osmisli koncept programa u ovoj ustanovi.

- Kroz rebalans budžeta obezbijeđena su sredstva za realizaciju čitavog seta projekata koji su usmjereni na ciljne grupe. Partneri Gradske uprave na ovom projektu su nevladine organizacije, udruženja građana i neke od javnih ustanova. Program koji se odnosi na djecu sprovodiće osnovne škole, mjesne zajednice i biće vezan za kulturne i edukativne aktivnosti. U gradu ima mnogo penzionera i starijih osoba i tu se više govori o socijalizaciji, odnosno na koji način osobe trećeg životnog doba uključiti u društvene aktivnosti - istaknuto je poslije sastanka u Gradskoj upravi.

Ilija Trninić iz organizacije “Perpetum mobile” naglasio je da je organizacijama civilnog društva povjereno da sa gradom sačine dobar koncept novih sadržaja u Domu omladine.

- Ovo je dobar primjer za sve kako civilni sektor može da pomogne u organizaciji i kreiranju dobrih i kvalitetnih društvenih sadržaja - naveo je Trninić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana