Više prostora i igre za najvjernije prijatelje

Katarina Šaponja
Više prostora i igre za najvjernije prijatelje

Počela je izgradnja novog parka za pse koji će krasiti prirodan hlad, samouslužna praonica, česma te mobilijar za igru i klupe, a krzneni ljubimci i njihovi vlasnici imaće i više prostora.

Park će biti u sklopu novog gradskog parka kod tržnog centra “Delta planet” na lokaciji na koju su se građani navikli. Kako su pojasnili iz Gradske uprave, novi park će biti udaljen samo nekoliko metara od starog, na strani do kampusa.

- Na radost svih vlasnika kućnih ljubimaca novi park za pse biće veći u odnosu na postojeći prostor za igru kućnih ljubimaca - istakli su iz Gradske uprave.

Iz resornog odjeljenja poručuju da su uvažili prijedlog građana i zamjerke koje su imali za postojeći park te su na to obratili pažnju kada je u pitanju izgradnja novog parka.

- Novi park biće ograđen i potpuno bezbijedan, zadržaće samouslužnu praonicu za pse, mobilijar namijenjen ovim životinjama i klupe za odmor, a biće obogaćen česmom, kao i prirodnim hladom, koji je postojećem parku nedostajao - naveli su iz grada.

Pored parka za pse novi gradski park će imati i dječije igralište, teretanu na otvorenom, prostor za odmor, kao i mnoge druge sadržaje namijenjene za čitavu porodicu.

Jedan od građana Banjaluke Darko Grabovac, koji redovno u ovaj park dovodi svog zlatnog retrivera Lea, kazao je da je dobro da ljubitelji pasa i njihovi ljubimci imaj svoj kutak.

- Mislim da je pravo vrijeme za rekonstrukciju, jer su mnoge sprave bile poprilično oštećene i dotrajale, a na nekim mjestima je i zaštitna ograda propala - rekao je Grabovac.

Istakao je da se nada da će uskoro u parku za pse moći da uživaju, kako vlasnici tako i njihovi vjerni prijatelji.

- Očekujemo da će se rekonstruisani park za pse dobro uklopiti u novu ambijentalnu cjelinu koja niče na području nekadašnjeg banjalučkog polja - kazao je Grabovac.

Podsjećamo, Banjaluka će, uprkos izazovima i opstrukcijama, dobiti novi gradski park kod tržnog centra “Delta”.

Ovaj park je osmišljen za različite aktivnosti i interakciju sa sadržajima u njemu, a inspiracija dolazi iz rijeke Vrbas i vode uopšte, što se dodatno naglašava formiranjem jezera u centralnom dijelu parka sa vodenim biljkama i impresivnim vodoskokom.

Lokacija parka je idealno smještena između rijeke Vrbas, studentskog kampusa i naselja Borik, zauzimajući površinu od 18 hektara.

Naselja

Vlasnici pasa iz drugih dijelova grada ističu da bi mjesta za igru pasa poput parka kod “Delte” trebalo da imaju i druga naselja.

- Nekada bih voljela da se moj pas istrči i poigra u društvu drugih pasa, ali ja moram iz naselja Lauš par kilometara voziti do ovog parka - istakla je Dubravka Kremenović.

Kako kaže, vjeruje da se sa njom slažu i mještani drugih naselja poput Oblićeva, Petrićevca, Paprikovca te Lazareva i podstiče gradske vlasti da razmisle o još nekom kutku za pse u drugim mjesnim zajednicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana